Monday, April 4, 2011

Protirakovinova dieta Dr.Johanny Budwigovej cottage syr a lanovy olej

 Dr Joanna Budwig;Dieta z lanoveho oleja a cottage syra

Zaklad diety  Dr. Budwigovej je jednoduchy .Jednoducho pouzit olej z lanovych semiacok rozmixovany s cottage syrom s nizkym obsahom tuku.
Dr. Budwigova v jej knihe Lanovy olej ako sutocna pomoc proti artritide srdcovemu infarktu rakovine a inym ochoreniam  uvadza: Casto bravam velmi chorych pacientov s nadorovymi ochoreniami  prec z nemocnice kde im davaju uz len niekolko dni alebo dokonca hodin zivota.

Casto je to sprevadzane velmi dobrymi vysledkami. V nemocnici neboli uz viac schopni produkovat moc alebo s aim zastavila funkcia creva. Trapi ich suchy kasel bez produkcie hlienov. Vsetko je blokovane. Je to uzasne povzbudzujuce  pre nich ked nahle tuk s ich mnozstvom elektronov  zacne reaktivovat  vitalne funckie a pacienti sa v priebehu par hodin zacnu cititi lepsie.

Po 30tich rokoch vyskumu Dr.Budwigova  6 nasobna nominantka na Nobelovu cenu objavila v krvi onkologickych pacientov bola vzdy bez kajekolvek vynimky  chybaju niektore dolezite zakladne zlozky ako fosfatidy a lipoproteiny. Bez nich nadorove bunky rastu divoko a nekontrolovatelne.

Pri analyze krvi sa miesto zdraveho  kyslik transportujuceho hemoglobinu v krvi objavuju zelenozlte hmoty.To vysvetluje preco pacienti s nadorovymi ochoreniami su slabi a stavaju sa anemicki.To bol moment kedy dr.Budwigova skusila otestovat svoju teoriu

Objavila ze pri tejto diete sa v priebehu 3 mesiacov nahradili  a zreparovali poskodene fosfatidy a lipoproteiny a haemoglobin zacal opat plnit svoju funkciu dodavat kyslik do tela. Vymizli zelenozlte hmoty, stratila sa slabost a anemia a zivotna energia s opat vratila.priznaky rakoviny ,cukrovky alebo nefunkcnosti pecene ustupili

V polovici 5otych rokov Dr.Budwigova zacala jej dlhu cestu v doslednom vyskume  esencialnych tukov (kyseliny linolovej a linolenovej) v diete.Zatial co verejnost bola jej objavmi nadsena nemecky potravinarksy a farmaceuticky priemysel robili vsetko pre to aby sa jej vysledky nedostali na publikovanie.
Dr.Budwigova vystupovala proti pouzivaniu “takzvanych tukov “ do tejto skupiny patria vsetky tuky pomenovane ako hydrogenovane , ciastocne hydrogenovane a polynenasytene. ( vsetky tieto tuky sa pouzivaju na to aby potraviny vyrobene potravinarskymi firmami “drzali pokope”. V tychto tukoch dochadza k poskodeniu vazieb s zivotne dolezitymi elektronmi. Akonahle sa tieto elektrony z tukov odstrania tieto tuky uz nie su viac schopne  viazat kyslik a stavaju sa tak pre organizmus skodlivymi, ukladaju sa v tele ako neorganicke tukove depozity

Chemicky spracovane tuky nie su vo vode rozpustne ked sa viazu na bielkoviny Koncia v tele tym ze blokuju cirkulaciu poskodzuju funkciu srdca,brzdia regeneraciu buniek a zhorsuju volne prudenie krvi a lymfy v systeme.Bioelektricka aktivita v tychto oblastiach sa spomaluje pripadne sa uplne ochromi.Cely organizmus vykazuje meratelnu stratu energetickeho potencialu ktory je vsak mozne opat obnovit pridanim aktivnych tukov do diety.Tieto vyzivne tuky su pre telo zivotne dolezite.

Tuky hraju dolezitu ulohu vo funckii celeho tela. Tuky (lipidy) su zivotne dolezite pre rast a regeneraciu buniek, funckiu mozgu a nervov ako aj pre organy vnimania ako oci a usi a aj pre prisposobovanie tela na zmenu teploty.nase energeticke .Nase energeticke zasoby  su zalozene na metabolizme tukov.  Na to aby telo mohlo fungovat efektivne potrebuje skutocne  poly nenasytene , na elektrony bohate  tuky, pritomne napriklad v lanovom oleji. Skutocne polynenasytene  tuky absorbuju proteiny a kyslik a pumpuju ich do tela.

Tuky su vo vode rozpustne a volne transportovatelne jedine vtedy ak su naviazane na bielkoviny. Preto tu jma taku dolezitu ulohu na bielkoviny bohatu cottage  syr. Ak sa vysokokvalitny na elektrony bohaty tuk skombinuje s bielkovinami elektrony su tak uchovane pre odovzdanie energie telu

"Co  Dr. Johanna Budwigova demonstrovala vo mne na zaciatku vyvolavalo pochybnosti ale neskor , a moja prax to potvrdila , je ze : Rakovina je pomerne lahko liecitelna. Liecba je uprava stravy a zivotneho stylu. Odpoved je takmer okamzita nadorove bunky sa stavaju  slabymi napadnnutelnymi a zranitelnymi. Tento presne biochemicky definovay bod rozpadu  objavila Dr.Budwigova v roku 1951 a je dokazatelny in vitro (v skumavke ) ako aj in vivo  (v relaite)…poznamenava onkolog dr .Roehm…v  Townsend Letter for Doctors v 1990 uvadza ..tato dieta je daleko najuspesnejsia protirakovinova dieta na svete

 Vseobecne zasady

V prvy den diety pacient zje len 25o ml oleja z lanovych semiacok s medom a cerstvo vyzmykanym ovocim (do nicoho nepridavat cukor)

1.        cukor je absolutne zakazany
2.       stava z hrozna moze byt pridana na osladenie alebo akakolvek ina stava vyzmykana priamo z ovocia
3.       zakazane su vsetky zivocine tuky
4.       vsetky salatove majonezy a dresingy
5.       maso (ak obsahuje chemikalie a hormony)
6.       maslo
7.       margarin
8.       konzervovane vyrobky (konzervanty blokuju metabolizmus  (aj tukov)
9.       stavy z mrkvy,zeleru,jablk,cervenej cvikle  kedykolvek v priebehu dna
10.     3x denne teply caj je nevyhnutnostou z maty, sipok

Denny plan

*Pred ranajkami pohar stavy z kyslej kapusty alebo pohar acidofilneho mlieka

*Ranajky: ovsenne vlocky s 2 polievkovymi lyzicami (30ml) oleja z lanovych semiacok a med a cerstvym ovocim podla sezony  cornice cucoriedky maliny marhule,jablka,ceresne visne . Pridajte akekolvek oriesky okrem arasidov.Na pitie ovocny caj nejlepsie  prirodny alebo cierny caj.
120g  “NATIERKY” (pozri instrukcie nizsie) . je najlepsie jest priamo ako horcicu napriklas alebo pridat  do daslich jedal podavanych cez den  ako budete vidiet dalej.

* Ranajsi caj (10,00) – pohar stavy z mrkvy,jabka,zeleru alebo  cervenej repy a jablka.

*Obed – surovyzeleninovy salat s bio jogurtom bielym  - Mayoneza z lanovych semiacok (vid nizsie)

* Ako pridavky do zeleneho salatu pouzivajte nastruhanu kvaku,mrkvu,kalerab,redkovky,kapustu,kalerab. Chren pazitak a apetrzlen mozu byt pridane na chut.

* Chod z vareneho jedla – sparena zelenian ,zemiaky,alebo celozrnna ryza ,pohanka alebo proso. K tomu pridajte NATIERKU alebo MAJONEZU pridajte rascu, petrzlen.kurkumu.

* Dezert – zmiesajte cerstve ovocie alebo to pouzite na ranajky s NATIERKOU namiesto medu ochutte citronom,vanilkou alebo cernicami ci malinami pripadne cucoriedkami.

* Poobedny napoj (16tej) – maly pohar organickeho vina najlepsie cervneho bez prisad  alebo cerstve ovocie  s 1-2 lyzicami medu zmiesaneho s lanovymi semiackami


* Vecera – o 18tej. Pripravte si teple jedlo s pouzitim pohanky aleno ovsa v podobe kase. Takisto mozete urobit zeleninovu polievku v ktorej sa zelenina povari len kratko. Aj do takto pripravenych jedal mozete vzdy pridat NATIERKU. Nezabudnite ak chcete pripravit sladku omacku iba med a hrozno sa moze pozuit na osladenie.ZIADNY biely cukor (ani hnedy) Pripadne stavy z ovocia ale bez pridanych konzervacnych latok.

 Ako pripravit “NATIERKU” ( The Spread)

 250 ml  lanoveho oleja zmixujte so 450g 1%cottage syru (najlepsie s nizkym obsahom tuku napr Quark) a 4 polievkovymi lyzickami (60ml ) medu.Zapnite mixer a pridajte tolko vody aby sa cela zmes dala rozmixovat asi do hustoty horcice mixujte 5 minut ( taka by neboli na povrchu ziadne mastne okaked sa zmes ustali).

Ako alternative mozno pouzit bio jogurt v pomere 30g jogurtu a 15ml (1 polievkova lyzica) oleja z lanovych semien.

Alternativa NATIREKY

3/4 pohara cottage syru (s nizkym obsahom tuku)
3 polievkove lyzice lanoveho oleja
1strucik rozdrveneho cesnaku
Trochu destilovanej vody na zriedenie
1/2 bananu

Upozornenie: ak sa lanovy olej rozmixuje  nesposobuje hnacku aj ked sa poziva  vo velkych mnozstvach. Reaguje chemicky so sirou obsiahnutou v cottage syre a jogurte.

Ako pripravit 'The Mayo' (Majonezu):
1. Zmiesajte spolu 2 polievkove lyzice  (3oml) lanoveho oleja, 2 polievkove lyzice organickeho mlieka (30ml) a 2 polievkove lyzice bieleho organicekho jogurtu (3oml)

2. Potom pridajte 2 polievkove lyzice (30ml) stavy z citrona alebo jablkoveho octu a l cajovu lyzicku (2,5 g) horcice majoranku a kopor.

3.pridajte 2-3 platky na drobno nakrajanej zavaranej uhorky !!! domacej zavaranej bez pridanych chemikalii!! A stipku rastlinnej soli.

Lanovy olej je velmi lahko  denaturovany kyslikom,teplom a svetlom. Flaxseed oil is readily denatured by oxygen, heat, and light. Preto sa pouziva na malovanie. Ak ma olej horkastu chut  nie je vhodny na pozitie vo forme jedal. Olej by sa mal spracovavat  a balit v atmosphere dusika v tmavych pristoroch a udrziavany v chalde  az do pouzitia. Akonahle sa flaska otvori mala by byt spotrebovana v co najkratsom case.

Lanove semiacka sa daju pozuit tak isto. Akurat sa musia rozdrvit v mlynceku . davka zhodna s mnozstvom oelja je cca 3 nasobne vyssia ak sa pouziju semena. Semiacka su bohate nakalorie takze sa moze stat ze priberiete. Semmiacka su bihate aj na  vysoko rozpustnu vlakninu takze zmiesanie vlocky s cernicami a jogurtom chutia vyborne.  



                                                                                                                                                                                                                                                 Prelozil dr.chovan 2011

No comments:

Post a Comment